X
تبلیغات
حرفه وفن -اصفهان -خمینی شهر - خوراک وپوشاک

جمعه بیست و هفتم بهمن 1385

عسل

 زنبور عسل دو نوع محصول تولید می کند، اول آن عده از محصولاتی که وی در جستجویشان به خارج از کندو پرواز کرده با خود به کنــــــــدو می آورد که آن ها را ( محصــولات خارج از کندو ) می نامیم و عبــارتند از : عسل ، عسلک ، بره مــــــوم و گرده گل . 

     نوع دوم آن هایی هستند که زنبور آن ها را در داخل بدن و به وسیله غدد معینی تولید نموده در کندو مورد اســتفاده قرار می دهد که آن ها را ( محصولات داخل کندو ) می نامیم . مثل : موم ، زهر ، ژله رویال.

محصولات خارج از کندو  عسل 

 

 عسل را زنبور از شهد گیاهان مختلف با غلیظ کردنشان درست می کند. مقدار آب شهد گل ها معمولا 50 تا 80 در صد است. شهد در ته گل ها قرار داشته و به وسیله غده مخصوصی تولید و ترشح می گردد.

      زنبور این شهد را از روی گل ها جمع کرده ، در داخل کیسه مخصوصی که در بدنش قرار داردو فقط برای جمع آوری و ذخیره شهد درست شده به طور موقت انبا رمی کند . وقتی که محتوای کیسه به حدود 40 میلی گرم رسید ، وی گل ها را رها کرده و راه کندو را در پیش می گیرد. 

 

      بین راه مقداری دیاستاز از نوع انورتاز  INVERTASES  که در جدار همین کیسه تهیه و به داخل آن ترشح می شود، به شهد اضافه می نماید . به علاوه مقداری هم از آب آن را از راه جدار کیسه عسلی یا عسلدان جذب بدنش نموده ، به کلیه دفع می کند.

      وقتی وارد کندو می شود ، آن را به همان حال نارس داخل سلول ها می گذارد و هنگام شب که قادر به خارج شدن از کندو نیســت ، آن را دو باره داخل کیسه ذخیره برده ، دیاستاز رویش اضافه نموده ، آب شهد را دوباره جذب می نماید . این کار در شب آن قدر به وسیله زنبورها تکرار می شود ، تا شهد کاملا غلیظ شده و مقدار آب آن تا 17 الی 18 درصد پایین بیاید . چنین شهد غلیظی را  ( عسل رسیده ) می نامیم .

 

                                                                                                            

                                                   عسلک

 

     در مقابل عسلی که زنبور آن را از شهد گل ها جمع آوری و به کندو حمل نموده ، می پروراند ، نوع دیگری از عسل  هم وجود دارد که مصرف کننده ، قادر به تشخیص و تمیز آن ها از یکدیگر نیست .

      این عسل را زنبور از شیره های شیرین که بعضی از اوقات روی برگ های درختان دیده می شوند و حالت چسبندگی به برگ ها می دهند، جمع می کند. برای این که بین  آن ها فرقی گذاشته باشیم ان را ( عسل برگ ) می نامیم .

      گیاهانی که بیش از سایرین عسلک تولید می کنند عبارتند از : بید ، تبریزی ، بلوط ، نارون و درخت های میوه بخصوص گیلاس ، آلبالو ، آلو و گوجه و غیره .

      از این گذشته ، درخت های برگ سوزنی مثل سرو و کاج نیز عسلک تولید می کنند. مقدار عسلک گاهی از اوقات می تواند آن قدر زیاد باشد که از روی برگ ها قطره قطره بچکد .

      زنبورها معمولا عسلک را در ساعات اول صبح جمع می کنند ، زیرا وقتی که هوا گرم شد . مقداری از آب آن به وسیله خورشید بخار شده ، در نتیجه جمع کردن عسلک خیلی غلیظ برای زنبورها مشکل می گردد.

 

 

 

                                               گرده ی گل

 

      در ترکیبات گرده ی گل از لحاظ شیمیایی مقدار زیادی مواد پروتئینی و چربی وجود دارد و از این مواد همان چیزهایی هستند که زنبورها برای ساختمان و رشد بدن نوزادان خود به آن نیاز دارند. مقــــدار پروتئین در گرده های مختلف متفاوت بوده ، بین 11 تا 13 در صد نوسان دارد .

      مقدار مواد چربی از 1 تا 20 درصد است. در گرده ویتامین های A ، B1 ، B2 ، B6 ، C ، D و E به اندازه کافی وجود دارد .

      زنبور گرده را از روی گل ها جمع و به کمک بزاق چسبناک نموده ، به پاهای عقبش چسبانده ، به کندو حمل می کند.

 

                                                 بره موم

 

      بره موم صمغ درختان است که  به وسیله گیاهان و درخت های مختلف در نقاط بخصوص ترشــــــــح و زنبور آن را معمـــــولا از روی درختانی مثل بید ، بیدمشک، نارون ، تبریزی ، شاه بلوط ، آلبالو ، آلو و ...و به همان طریقی که گرده ی کل را حمل می کند به پاهای عقب خود چسبانده و به کندو می آورد.

      صمغ در روی درختان حالت چسبناکی داشته و از قشر فوق العاده نازکی تشکیل می شود که با آن قسمتی از برگ و بخصوص سطح جوانه ها را می پوشاند. به طوری که اگر به جوانه ها دست بزنیم ، حالت چسبناکی حس می شود .

      بره موم موجود در کندو مخلوطی از همین مواد چسبناک است که زنبور آن را از روی درخت های مختلف جمع نموده است . بنابراین این بره موم مخلوطی از صمغ چندین درخت است .

      زنبور از بره موم برای مسدود کردن آن عده از سوراخ ها و درزهای کندو که قطرشان کمتر از 4 میلی متر باشد ، استفاده می کند.  به علاوه با آن سر قاب ها را به کندو می چسباند تا کاملا ثابت شده ، از جایشان تکان نخورند . سوراخ پرواز را نیز به کمک بره موم به دلخواه کوچک و بزرگ می کند.

     

                                                                                                              

       بره موم اثر میکروب کشی دارد و زنبور ها برای ضد عفونی کردن سلول ها ، هر بار پس از اتمام رشد لاروها و خروج از سلول ها ، جدار داخلیشان را با قشر فوق العاده نازک از بره موم می پوشانند.

      در پزشکی و دارو سازی از بره موم  محلولی می سازند که در معالجه ( اگزاما ) مورد استفاده قرار می گیرد .

 

 

                                        محصولات داخل کندو

  

                                        ژله ی رویال

 

 

      ماده ای است که به وسیله یک جفت غده مغزی کارگران در سنین اول زندگی ترشح شده ، به کار تغذیه نوزادان می خورد . قسمت اعظم آن را مواد سفیده ای ( پروتئین ) و قند ها و چربی ها تشکیل می دهند . ژله شاهانه غذای مخصوص ملکه و تنها غذای وی از اولین روز تا آخر عمرش می باشد . رشد و تکامل ملکه  و بخصوص فعالیت های ملکه تنها به وجود آن بستگی کامل دارد .

 

                                                           موم

 

      موم ماده ای است که به وسیله سه جفت غده های زیر شکمی زنبور کارگر و در سنین بخصوص ، یعنی از سیزدهمین تا هجدهمین روز پس از تولدش ترشح می گردد . جمعیت با این ماده احتیاجات مختلف زندگی اش را به طریق زیر رفع می نمایند.

 

1.       لانه های شش گوشه ای شانها یعنی سلول های مومی را درست می کنند .

2.       لانه ها یا سلول های بزرگتری برای تولید ملکه ( در صورت لزوم و در موقع احتیاج ) می سازد .

 

 

نوشته شده توسط باقر رضایی آدریانی در 21:37 |  لینک ثابت   • 

جمعه بیست و هفتم بهمن 1385

غذا

 ویتامین ها

 

     ویتامین ها مواد آلی و پیچیده ای هستند که مقدار کمی از آنها برای انجام بسیاری از اعمال بدن لازم است. اگر به علت رژیم غذایی نادرست یا تغذیه غلط وشرایط جسمانی نامطلوب ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، برخی از علائم بیماری ظاهر می شود و می تواند به بیماری ناشی از کمبود ویتامین منجر شود.

 

 

           

                        ویتامین ها به دو گروه تقسیم می شوند:

 

1-     ویتامین های محلول در چربی

2-     ویتامین های محلول در آب

 

ویتامین ها به نام حروف الفبای لاتین نام گذاری شده اند اما هم اکنون ویتامین هارا با نام کیمیاوی آنها می شناسند.

 

 

                                     انواع ویتامین ها

     - ویتامین    A    (  آ  )

   -  ویتامین    C    ( ث )

   -  ویتامین    D    (  د )

   -  ویتامین    E    (ای ) 

    -  ویتامین    K    ( کا )

  

 

                               انواع ویتامین های گروه B

 

-  ویتامین    B1   ( ب 1 )  یا  تیامین ویتامین

-  ویتامین    B2   ( ب 2 )  یا  ریبوفلاوی

-  ویتامن     B3   ( ب 3 )  یا  نیاسین

-  ویتامین    B6   ( ب 6 )  یا  پیریدوکسین

-  ویتامین    B9   ( ب 9 )  یا  اسید فولیک

-  ویتامین  B12   ( ب12)  یا  کوبالین

 

 

 

                                    ویتامین  A   ( آ )

 

     ویتامین آ جسم بی رنگی است که از غذاهای حاصله از حیوانات و گیاهان به دست می آید. در بدن انسان و حیوان از جسم زرد رنگی به اسم کاروتین به دست می آید. کاروتین در هویج ، گلابی ، سیب زمینی و تمام سبزیجات یافت می شود.

 

 

          


                                              
                                                                                                

                                                                                                2

 

     ویتامین آ در غذاهای حیوانی مثل جگر ، روغن ماهی، تخم مرغ ، کره و خامه یافت می شود. اغلب تجربه کرده اند که مقدار ویتامین آ در خوب دیدن موثر است.

      فقدان ویتامین آ در بدن باعث عوارضی چون کندشدن رشد ، لاغری ، دیدکم ، حساسیت چشـم در مقابل نور ، زبر و خشک شــدن پوست ، ریزش مو ، شوره زدن سر، ذات الریه ، سوء هاضمه ، ناراحتی روده ، عفونت در گوش ، سوزش سر معده ، اسهال ، تولید سنگ مثانه و سنگ کلیه و سرماخوردگی زود به زود می شود.

 

  

                                                     ویتامین  C   ( ث )

 

 

    غنی ترین منبع ویتامین ث مرکبات ، گلابی وحشـــی ،فلفل سبز ، بعد از این ها گوجه فرنگی ، کلم و توت فرنگی  تازه هستند. بهترین و عملی ترین منبع ویتامین ث مرکبا ت ( پرتقال ، نارنگی ، لیمو شـــیرین ، لیمــــو ترش ، و گریپ فروت ) هستند. هر قدر میوه تازه تر باشد ویتامین آن بیشتر است.

    سیب ، انگور و آناناس نیز منبع خوبی برای ویتامین  ث هستند. نظر به این که مرکبات مهمترین منبع ویتامین ث هســـــــتند ، روزانه  یک لیوان آب پرتقال یا گریپ فروت و یا یکی دو عدد از این میوه ها لازم است.

ویتامین ث به ساختمان نسج های پروتئین کمک می کند ومسمومیت ناشی از غذا یا مواد دیگر را در بدن خنثی می سازد. بدین ترتیب سم وارده در بدن با ویتامین  ث  ترکیب می گردد و هر دو با ادرار خارج می شوند.

     بعضی از بیماریهای عفـــونی مثل سرما خوردگی ، سینه پهلو ، تب رماتیسمی ، سل ، دیفتری و عفونت پروستات به وسیله این ویتامین بهبود پیدا می کند.

     مقدار ویتامین  ث  که باید مصرف شود، بستگی به نوع وشدت بیماری داردمعمولا باید انساج بدن از این ویتامین اشباع شود.  بنا بر این در ابتداء باید مقدار بیشتری مصرف شود و بعدا مقدار آن تدریجا کم شود.

 

 

                                              ویتامین D  (  د  )

 

           ویتامین د  یک ویتامین محلول در چربی است. بدن انسان این توانایی را دارد که در مقابل نور خورشید این ویتامین را بسازد.

          بدیهی است وجود بخار زیاد و همچنین هوای آلوده به سبب جلوگیری از تابش مســــتقـیم و کافی نور خورشــید می تواند موجب کاهش تولید این ویتامین در داخل بدن گردد. مقدار توصیه شده این ویتامین  10 میکرو گرم در روز می باشد.

       این ویتامین موجب تسهیل در جذب و استفاده از فسفر و کلسیم و استحکام اسکلت بدن می شود و کمبود آن دردوران کودکی منجر به راشیتیسم ودردوران بزرگسا لی منجر به استنومالاسـی و هیپو کلسیمی وهیپو فسفا تی  می گردد.

     روغـن ماهی ، ســاردین ، شاه ماهی ، ماهی آزاد ، ماهی تن ، شیر و محصولات لبنی از جمله منابع طبیعی این ویتامین می باشند.

 

 

 

 


 

                                                                                             3

                                    ویتامین  E   (ای )

 

     ویتامین  ای  یک ویتامین محلول در چربی است. این ویتامین دربافت کبد و چربی و قلب و ماهیچه هـــای بیضه ها و رحم ، خون و غده هیپوفیز و غده فوق کلیوی ذخیره می گردد.

     این ویتامین را به علت خواص آنتی اکســـــــــیدانش ویتامین جوانی می دانند.                                                                   

     همچنین ویتامین  ای  موجب رسیدن مقادیر زیادی از اکسیژن به بدن می گردد و موجب افزایش طاقت و تحمل حین انجام فعالیت  های بدنی می شود.

     بر اثر کمبود این ویتامین عوارضی چون تخریب گـلـبولهای قرمز ، تحلیل عضــــــــلات ، بعضـی از انواع کم  خونی مشاهده می گردد.

   از منابع این ویتامیـــن می توان جوانه کندم  ، سویا ، کلم بروکلی ، اسفناج ، آرد غلات کامل و تخم مرغ را نام برد. از آن جا که روغن گیاهی منبع غنی این ویتامین است کمبود این ویتامین به ندرت پیش می آید.

 

 

 

                                               ویتامین  k   ( کا )

 

     ویتامین  کا  یک ویتامین محلول در چربی است. باکتری های روده می توانند این ویتامین را بسازند. از آنجایی که این ویتامین در تشکیل عوامل انعقادی نقش دارد، در پیشــــگیری از خونریزی داخــلی و خارجی نقش ایفا می کند.

   از جمله منابع این ویتامین می توان به زرده تخم مرغ ، روغن کتان ، روغن سویا ، روغن کبد ماهی و برگ سبز سبزیجات اشاره نمود.

     پرتو ایکس و پرتو زاها و آسپرین و آلودگی هوا از جمله عوامل از بین برنده این ویتامین هستند. مقدار این ماده مغذی در غذاهای یخ بسته کمتر از از غذاهای طبیعی است.

     کمبود این ویتامین در بزگسالان بندرت اتفاق می افتد. اما در نوزادان تازه به دنیا آمده دیده می شود. برای پیشگیری از این امر باید به نوزادان  به طور معــمول و مرتب ویتامین کا داده شود.

 

 

 

                     ویتامین های گروه B   ( ب  )

 

                                                         ویتامین  B1    ( ب1 )

 

     ویتامین  ب1 یا تیامین یکی از انواع ویتامین ها  و قابل حل در آب است. لذا مازاد آن از طریق ادرار دفع می گردد.

     این ویتامین رشد را تقویت کرده وبه گوارش به ویژه گوارش کربوهیدرات ها کمک می نماید. این ویتامین به علت تاثیر برعملکرد سامانه عصبی و بهبود بخشیدن به حالات روانی ویتامین اخلاق نامیده می شود.

     کمبود این ویتامین می تواند منجر به بیماری بری بری گردد. سبوس برنج ، نان کامل گندم ، آرد جو ، بادام زمینی، بیشتر سبزیها و برنج از جمله منابع غنی این ویتامین می باشند.

     گرما ، الکل ، کافئین از جمله عوامل از بین برنده این ماده مغذی هستند.

 


 

                                                                                                                                                         4

                                                      ویتامین  B2   ( ب 2 )

 

     ویتامین ب 2 یا ریبوفلاوین نیز مانند  بقیه ویتامین های گروه ب  حل پذیر در آب بوده و مازاد آن از طریق ادرار دفع می گردد. این ویتامین به رشد و داشتن پوست و مو وناخن سالم و بهبود زخم های دهـان و لب کمک نموده و کمبود آن میتواند منجر به زخم های دهان و لب و پوست و اندام آمیزشی گردد.   

     نور ( پرتو فرا بنفش )، محیط قلیایی، گرمای پخت و پز سولفامیدها ، استروژن ، و الکل از جمله از میان برنده این ویتامین هستند.

 

 

                                                        ویتامین  B3  ( ب3 )

 

     ویتامین  ب3  یا نیاسین جزء ویتامین های محلول در آب است. کمبود این ویتامین می تواند منجر به پلاگر ، زخم بر روی زبان ، آمینواسیداوی و زوال شدید مغزی گردد.

 

 

 

                                    ویتامین B6   ( ب6)

 

     ویتامین  ب6  یا پیریدوکسین یکی از انواع ویتامین ها است. مقادیر بیش از حد نیاز  این ویتامین محلول در آب تقریبا هشت ساعت بعد از خوردن غذا دفع می گردد.

     این ویتامین در جذب صحیح پروتئین و چربی موثر است  و تبدیل اسید آمینه تریپتوفان به نیاسین یا ویتامین ب3 نقش مهمی ایفا می نماید.

   حالت تهوع و دل  بهم خوردگی را بهبود بخشــــــیده و از پیـــــدایش برخی اختــــلالات پوستی و مغزی جلو گیری می نماید.    

   مخـمر آبجو ، سبوس گندم ، جگر ، قلوه ، دل ، طالبی ، کلم ، شیر ، تخم مرغ و گوشت گوساله از منابع این ویتامین می باشند.

      همچنین نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی ، کنسرو کردن ، بریان کردن گوشت ، الکل و استروژن از جمله عوامل از میان برنده این ماده غذایی اند.

 

 

 

                                                           ویتامین  B9  ( ب9 )

 

 

        اسید فولیک که به نامهای فولات یا ویتامین ب9 نیز خوانده می شود برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی ، خون و سلول ها بدن حیاتی و اساسی است.

         این ویتامین بدن را در مقـــابل بیماری های قلبی ، نقص های مادرزادی ، پوکی استخوان و سرطان های مشخص حفظ می کند.

       ویتامین  ب9  در غذاهایی مانند : جگر ، عدسی ، سبوس برنج ، مخمر آبجو ، آرد سویا ، نخود چشم سیاه ، لوبیا قرمز ، لوبیا مرمری ، بادام زمینی ، اسفناج ، برگ شلغم ، لوبیا ، گندم و مارچوبه به میزان چشمگیری وجود دارد. نگهداشـــــتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی می تواند محتوی اسید فولیک آن را از بین ببرد.     

 

 


 

                                                                                                                                             5

                                  ویتامین B12   (ب 12 )

 

 

     ویتامین  ب12 یا کوبالاین به تنهایی نمی تواند به طور کامل جذب گردد و برای جذب کامل نیاز به کلســیم دارد. مقدار  توصیه شده روزانه آن 3 میکرو گرم در روز می باشد و کمبود آن می تواند منجر به کم خونی ماکروسیتیک و التهاب دهان و گلوسیت گردد.

     جگر ، گوشت گوساله ، تخم مرغ ، شیر ، پنیر و قلوه از جمله منابع غنی این ویتامین هستند. الکل ، استروژن ، نور خورشید و در معرض مواد اسیدی یا قلیایی بودن این ویتامین را از بین خواهد برد.                                

       ویتامین های گروه ب را ویتامین های اعصاب و همان طور که اشاره شد ،ویتامین های اخلاق نیز نامیده اند.

 

 

مراحل مختلف کمبود ویتامین ها

 

     عوارض مربوط به کمبود ویتامین ها را در بدن می توان به درجات و مراحل مختلف زیر تقسیم کرد.

 

     مرحله نخست:

    بدن سعی می کند از ویتامین هایی که قبلا ذخیره کرده است استفاده کند. در این مرحله هنوز ویتامین در خون موجود می باشد.

     مرحله دوم:

     ویتامین های ذخیره شده کاملا مصرف شده و از بین رفته اند.به طوری که کاهش ویتامین در خون وادرارمشخص می شود.

     مرحله سوم:

     کم کم کاهش بنیه ذهنی و جسمی و بی اشتهایی و خستگی پدیدار شده و همچنین امکان بیماری های عفونی افزایش پیدا می کند.

     مرحله چهارم:

    نخستین تغییرات روحی و روانی پدیدار می شوند.

     مرحله پنجم:

     بعضی از نشانه های کمبود ویتامین ، مثل شب کوری بروز می کند. غالبا این بیماری ها ناشی از کمبود چند ویتامین می باشند. در این مرحله هنوز بیماری های ناشی از کمبود ویتامین  با رساندن ویتامین های لازم به بدن قابل درمان می باشند. 

     مرحله ششم:

 کمبود ویتامین ها به حدی است که بیماری های ناگوار را با خود به همراه می آورد. برخی از این بیماری ها خطرناک و غیر قابل بهبود می باشند.

 

                   تغذیه سالم و ده فرمان غذایی

 

      تغذیه سالم در عمل کار دشواری است. این سختی بیشتر مربوط به کنار گذاشتن عادتهای کهن و سالها شیوه تغذیه نادرست است. تغذیه سالم به معنای صرف نظر کردن از خوردنی های دوست داشتنی و لذیذ نیست . اصل مطلب رعایت حد و مرز در خوراک است.

- متنوع بخوریم.

     - در روز چندین بار غلات و به اندازه کافی سیب زمینی بخوریم.

     - در مورد سبزیجات اصل پنج با در روز را فراموش نکنیم. مصرف پنج بارمیوه و سبزیجات در روز ایده ال است. بهتر است این محصولات تازه مصرف شده ویا در صورت امکان خیلی کم وکوتاه پخته شده باشند. یک بار از این پنج بار آب میوه مصرف کنیم.

     - روزانه به اندازه کافی لبنیات و حداقل یک بار در هفته ماهی بخوریم. گوشت و تخم مرغ به اندازه کافی مصرف کنیم. گوشت به خاطر درصد زیاد آهن و ویتامین های ب1 و ب6 و ب12 اهمیت دارد.مصرف 300 تا 600 گرم درهفته کافیست.

     - چربی کم مصرف کنیم .

     - در مصرف قند و شکر و نمک صرفه جویی کنیم.

     - بانداز بنوشیم . برای افراد بالغ مصرف حـــــداقـل یک لیترونیم آب پیشنهاد می شود.

     - خوشمزه وسالم بپزیم. کوتاه بپزیم. باآب کم ، چربی کم و حرارت کم بپزیم.

     - آهسته بخوریم ولذت ببریم.

     - به طور مرتب خود را وزن کنیم و پر تحرک باشیم.

نوشته شده توسط باقر رضایی آدریانی در 21:37 |  لینک ثابت   • 

جمعه بیست و هفتم بهمن 1385

پوشاک

  لکه زدایی

 

1 – لکه میوه

 

اگر این لکه بر روی پارچه سفید بود ، کافی است با آب و صابون آن را بشویید . اگر لکه روی پارچه پشمی بود آب اکسیژنه 20% را با چند قطره آمونیاک مخلوط کرده با آن لکه را پاک کنید. اگر لکه روی پارچه های ابریشمی سفید و یا رنگی بود آب و الکل سفید 90% را به نسبت مساوی مخلوط کرده و با آن لکه را محو کنید.

 

 

 2– لکه چربی

 

برای از بین بردن لکه چربی قسمت لکه شده را با کمی محلول نمک و الکل بمالید . اگر لکه چربی روی پارچه ابریشمی است با یک برگ کاغذ خشک کن روی قسمت لکه شده را بپوشانید و اتوی داغ را محکم روی آن فشار دهید تا لکه ناپدید شود.

 

 

3 – لکه نوشابه روی فرش

 

برای از بین بردن لکه نوشابه می توانید کمی نمک بر روی لکه تازه بپاشید و بعد اسفنجی را خیس نموده روی لکه بکشید و سپس با آب گرم به وسیله اسفنج آبکشی کنید.

 

 

4 – لکه شیر

 

برای از بین بردن لکه حاصل از شیر لازم است آمونیاک را به مقدار زیاد رقیق کرده و کمی نمک به آن بیفزایید و لکه را با این محلول پاک نماییدو بلافاصله آب بکشید.

 

 

5 – لکه جوهر خودنویس

 

برای محو کردن این نوع لکه ها آب ژاول را با آب سرد مخلوط کرده روی لکه بماتید .

در صورتی که لکه روی پارچه ای که از الیاف مصنوعی تهیه شده ایجاد شد می توانید با آبلیموی خالص آن را بر طرف نمائید. چنانچه این لکه روی قالی و پارچه های کرکدار بود ابتدا با کمی شیر خوب لکه را خیس کنید و بعد با پنبه آن را پاک نمائید و در آخر با آب و صابون لکه های حاصل از شیر را بشویید.

اگر مرکب سیاه است ابتدا محل را خیس کرده روی آن کمی نمک آشپزخانه بریزید و سپس با پنبه مالش دهید و چنانچه نتیجه نگرفتید مخلوطی از گلیسرین و آمونیاک را روی لکه بمالید و سپس با آب و پودر دستی خوب شست و شو دهید . البته می توانیداز آب ژاول هم استفاده کنید.

 

 

6 – لکه خودکار

 

برای از بین بردن این نوع لکه اسفنجی را به شیر آغشته کنید و روی لکه بمالید .

 

 

7 – لکه خون از روی قالی ها و مبل ها

 

بهترین چاره این است که مقداری نشاسته را ( به نسبت بزرگی و کوچکی لکه )در آب مخلوط کنید و به هم بزنید تا خمیر نسبتاًغلیظی بدست آید . آنگاه روی لکه خون را با این خمیر بپوشانید و بعد از خشک شدن نشاسته ها ، آنها را بتراشید و با برس محل لکه را پاک کنید.

 

 

8 – لکه زرد سوختگی

 

اگر لباس شما در اثر سوختگی یا سیگار زرد شده است حبه قندی را روی لکه بکشید و آنقدر این کار را ادامه دهید تا لکه از بین برود.  

 

 

 

9 – لکه قیر

 

برای از بین بردن لکه قیر از بنزین استفاده کنید.

 

 

10 – لکه عرق بدن

 

اگر لباس سفید شما لکه های عرق بدن دارد کافیست مقداری محلول آب نمک تهیه کنید و لکه را مدت یک ساعت در آن قرار دهید تا پاک شود.

 

 

11 – لکه روی چرم

 

پنبه ای را با روغن زیتون آغشته کنید و روی چرم بکشید و بعد با یک پنبه تمیز و نمدار روی چرم را پاک کنید.

 

 

12 – لکه واکس 

 

اگر لباس یا فرش شما به واکس آغشته شده ابتدا لکه را خیس کرده روی آن مایع ظرفشویی ریخته ماساژ دهید بعد با پارچه ی نمدار آن را خوب تمیز کنید . چنانچه به این روش لکه بر طرف نشد پنبه را به الکل آغشته کنید و روی لکه بمالید.

 

13 – لکه شکلات

 

ابتدا باقی شکلات را را پاک کرده سپس یک پارچه سفید را چند لایه تا کنید و زیر پارچه در محل لکه قرار دهید . حال به نسبت مساوی آب و الکل را مخلوط کرده با پنبه روی محل بکشید و با پنبه دیگر روی آن را خشک کنید . چنانچه با این روش لکه پاک نشد می توانید از آب اکسیژنه استفاده نمایید و در آخر پارچه را با آب ولرم و صابون بشویید.

 

 

14 – براق کردن مجسمه و سنگ های مرمر

 

برای براق کردن مجسمه های مرمر یا سنگ روی میز ی هیچ چیز بهتر و ساده تر و سریعتر از لیموترش و نمک نیست . در یک لیوان مقداری آبلیمو بریزید و با کمی نمک خوب حل کنید. بعد با یک مسواک روی سنگ ها یا مجسمه ها بمالید و بعد پارچه ای پنبه ای نمدار روی آن بکشید.

 

 

15 – چاره رنگ و کثیفی چینی ها

 

بهترین راه چاره این است که ظروف چینی را مدت کوتاهی در آب سرد محتوی آبلیموی ترش ( یک لیمو برای دو لیتر آب ) قرار دهید و بعد بشویید.

 

 

16 – سرکه

 

سرکه در خانه داری موارد فراوان دارد . اگر در موقع شستن پنجره ها کمی سرکه به آب گرم اضافه کنیم شیشه ها سریعتـــــر و تمیــــزتر پاک می شود .

- اگر در آب تخم مرغ آب پزکمی سرکه بریزیم از شکستن تخم مرغ ها جلو گیری می شود .

- سرکه را در پاک کردن ظروف نقره ای و زینت آلات نقره ای می توانید استفاده کنید . نقره جات را در ظرف سرکه بریزید و آن را بجوشانید .

- کمی سرکه را به آب سرد اضافه کنید و با پنبه روی آینه بکشید بعد با دستمال کاغذی یا روزنامه آن را پاک کنید آینه تمیز و براق می شود.

 

 

17 – جلوه و جلای لباس های پشمی

 

برای بازگرداندن جلوه و جلای لباس پشمی ، لباس ها را در آبی محتوی سرکه آبکشی کنید . پارچه های پشمی پف میکند و جلوه دار می شوند.

 

18 – چاره بافتنی های گشاد شده

 

اگر لباس های بافتنی شما فرم خود را از دست داده و گشاد شده اند کافی است لباس ها را برای مدت بیست و چهار ساعت در یک ظرف محتوی آب و صابون که برای هر 10 لیتر آب یک قاشق غذاخوری الکل و یک قاشق تربانتین و سه قاشق آمونیاک اضافه کرده اید بخیسانید و بعد آبکشی و خشک کنید.

نوشته شده توسط باقر رضایی آدریانی در 21:35 |  لینک ثابت   •